Свято писанки

27 квітня в переддень Вербної неділі в актовій залі БУТ відбулося дзвінке дитяче Свято писанки, що завершило фестиваль-конкурс «Великодня писанка» серед вихованців Будинку творчості м. Трускавець. В майстер-класах писанкарства, що проходили на базі гуртка «Лялькарі», взяли участь близько 90 вихованців з 9 гуртків. Діти познайомилися з традиційним восковим методом створення писанки за допомогою писачка, історією писанкарства, орнаментами різних регіонів України, символікою давніх знаків та кольорів. Кожен юний учасник фестивалю створив свою власну унікальну писанку, як символ зародження життя та магічний оберіг. В рамках фестивалю відбувся конкурс на кращу писанку. Переможці на святі були нагороджені Дипломами, солодощами та призами. Особливу відзнаку отримав гурток «Школа раннього розвитку», керівник Алла Магур, як найактивніший учасник фестивалю.
Свято відбулося завдяки талановитим вихованцям гуртка «Школа вокалу «Хвиля», які вітали учасників фестивалю віршами та піснями.
Фестиваль-конкурс «Великодня писанка» організували керівники гуртків Любов Гривняк та Роксоляна Мартинюк в співпраці з керівниками гуртків БУТ.

Поширити: